facebook kovaszan megyei voroskereszt


 

 

A COVID-19 koronavírus terjedésének megelőzéseként
a Kovászna Megyei Vöröskereszt felfüggeszti az ügyfélfogadást!

Elérhetőségeink:

Könyvelőség / Humán Erőforrás
Tel: 0728 84 54 61,
contabil.crucearosiecv@gmail.com
Otthongondozás
Tel: 0771 77 50 03,
magdi.crucearosiecv@gmail.com

Óvd magad és másokat

magad8765520654721089536 o

 

Hogyan terjed

HU terjedes 1741021820145893376 o

tabor2018A felsőcsernátoni Hanna Panzióban keddtől hétfő délelőttig ötven 7 és 13 év közötti sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, bodzafordulói, szépmezői, maksai, sepsimagyarósi, zabolai, zágoni, kilyéni, csernátoni, baróti, erdőfülei és vargyasi gyermek nyaralt. A résztvevőket főleg a megye azon településeiről verbuválták, ahol aktív vöröskeresztes egység működik.

A tél folyamán Opra Zsófia Szende a Vöröskereszt önkénteseivel felmérést végzett a szegény családoknál, és így választották ki az idei tábor résztvevőit. Felügyeletükről és tábori programjukról a megyei Vöröskereszt négy alkalmazottja és tizenhárom önkéntese gondoskodik, közülük veteránnak számít a kézdivásárhelyi Vitályos házaspár, János és Ildikó, ők több mint húsz éve minden nyáron jelen vannak, erre áldozzák szabadidejüket. A programot a kedvezőtlen időjárás miatt nem sikerült mindennap betartani, az eső felülírta a terveket – tudtuk meg Berecz Ildikó táborigazgatótól.

A táborozás ideje alatt kézműves-tevékenységek, tánctanítás, rajzfilmnézés, elsősegélynyújtó és katasztrófavédelmi bemutató, kürtőskalácssütés, gipszfestés, karkötőkészítés, a Vöröskereszt szimbólumainak ismertetése, karaoke-, tehetségkutató és szépségverseny, álarcosbál, Ika-vári kirándulás és a Haszmann Pál Múzeum meglátogatása szerepelt a programban.

A nap reggel 8 órakor ébresztővel és tornával kezdődött, ezt követte a takarítás, a reggeli, majd a délelőtti tevékenység, az ebéd, a délutáni foglalkozás, a vacsora, meseolvasás és 22 órakor villanyoltással fejeződött be. Hogy mindez így létrejöhetett, nagyon sok ember munkájának köszönhető.

A Vöröskereszt a Szent György Napok alkalmával idén is több mint hétezer lejt gyűjtött össze adományokból, a teljes összeget a tábor szervezésére, elsősorban a szállásra fordították, és nagylelkű támogatók segítségével ki is egészítették. Több háromszéki cég nem pénzzel, hanem alapélelmiszerrel járult hozzá. Ugyanakkor a Háromszéki Közösségi Alapítvány is támogatta a tábor megszervezését, és volt még egy mecénásuk Bécsből és egy az Amerikai Egyesült Államokból – összegzett Berecz Ildikó táborigazgató.

Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-02 08:00 - Háromszék napilap

Támogatóink

 

djstcovasna
EEA Grants 300x198
fondong logo 600x351
BGAlogo

 

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio