facebook kovaszan megyei voroskereszt


 

 

A COVID-19 koronavírus terjedésének megelőzéseként
a Kovászna Megyei Vöröskereszt felfüggeszti az ügyfélfogadást!

Elérhetőségeink:

Könyvelőség / Humán Erőforrás
Tel: 0728 84 54 61,
contabil.crucearosiecv@gmail.com
Otthongondozás
Tel: 0771 77 50 03,
magdi.crucearosiecv@gmail.com

Óvd magad és másokat

magad8765520654721089536 o

 

Hogyan terjed

HU terjedes 1741021820145893376 o

20181212085044A szeretet útját követve mindig legyen tarsolyotokban emberiesség, nyitottság, együttérzés, odafigyelés, mosoly, megértés, segítségnyújtás, önzetlen cselekedet – szólt a fiatal önkéntesekhez Opra Szende a Kovászna Megyei Vöröskereszt múlt szombaton Sepsiszentgyörgyön tartott önkéntesgáláján. Az önkéntesek vezetője megköszönte a közösség javára végzett munkát, és díjazta a legtöbb órával hozzájáruló sepsiszentgyörgyi és kovásznai önkénteseket.

Az önkéntesek önzetlen segítőmunkájukkal, szeretetükkel hozzájárulnak a világ jobbá tételéhez, ők pedig tevékenységük révén az önkéntes cselekedeteitekben rejlő örömet kapják viszonzásul, valamint az együttlét élményét, a sok közös emléket, tanulságokat, tapasztalatot, barátságokat – hangsúlyozta Opra Szende.

A Kovászna Megyei Vöröskeresztnél száz fiatal önkéntes tevékenykedik, idén Sepsiszentgyörgyön 11 642 önkéntes órát összesítettek, Kovásznán pedig 1413-at, megyei viszonylatban ezerkétszázzal többet, mint tavaly, és kétszer annyit, mint három esztendővel ezelőtt. A megyeközpontban Molnár Lajos érdemelte ki 392 önkéntes órával az év önkéntese címet és az arany oklevelet, őt követte Molnár Róbert és Delia Crintea 384, illetve 357 órával (mindhárman a Mihai Viteazul Főgimnázium diákjai), Kovásznán Adriana Roxana Andrei, a helyi egészségügyi asszisztensképző diákja 222 órát összesített, őt követi Georgian Costea és Briana Tiba 165, illetve 121 órával (mindketten a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanulói). A Vöröskereszt fiatal önkéntesei idén több mint ötven alkalommal vettek részt különböző eseményeken, elsősegélynyújtó akciókon, kreatív foglalkozásokon, gyermekprogramokon, és országos elsősegélynyújtó, valamint katasztrófavédelmi táborokban képezték magukat. 4

Papp Adolf, a Kovászna Megyei Vöröskereszt igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, a fiatal önkéntesek egy olyan közösséget alkotnak, amelyben mindenki jól érzi magát, tevékenységeik révén pedig az élet olyan nehézségeit, valóságát is megismerik, amire másként nem lenne lehetőségük. Munkájukat nagyon fontosnak tartja a szervezet számára, de a szerzett tapasztalatok által saját maguk fejlődése tekintetében is.

A megyei Vöröskereszt tizennyolc egysége a felnőtt önkéntesek részvételével huszonhárom településen nyújt segítséget a rászorulóknak. A programokhoz a szervezet saját maga teremti elő az anyagiakat, állami támogatásban nem részesül – hangsúlyozta az igazgató. Közérdekű nonprofit szervezetként működik éppúgy, mint az alapítványok és egyesületek, támogatói lehetnek magán- és jogi személyek, vállalkozások, intézmények.

Papp Adolf kiemelte, hogy a Vöröskereszt akkreditált szociális szolgáltatását a mikrovállalkozások jövedelmi adójuk 20 százalékával támogathatják, ami érvényes bármilyen civil szervezet esetében, amelynek szociális szolgáltatása akkreditált, és rendelkezik a megfelelő engedéllyel. Magánszemélyek adójuk 3,5 százalékát irányíthatják az említett szervezeteknek. A Vöröskereszt jelenleg téli programjára gyűjt, az önkéntesek által árusított tombolajegyek bevételéből ötszáz rászoruló családnak juttatnak élelmiszercsomagot. A segélyezés eme formáját januárban is szeretnék folytatni, téli programjuk tavaly márciusig tartott – tájékoztatott Papp Adolf.

Szerző: Fekete Réka Cikk megjelenési időpontja: 2018-12-12 08:00

Támogatóink

 

djstcovasna
EEA Grants 300x198
fondong logo 600x351
BGAlogo

 

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio