facebook kovaszan megyei voroskereszt


 

 

A COVID-19 koronavírus terjedésének megelőzéseként
a Kovászna Megyei Vöröskereszt felfüggeszti az ügyfélfogadást!

Elérhetőségeink:

Könyvelőség / Humán Erőforrás
Tel: 0728 84 54 61,
contabil.crucearosiecv@gmail.com
Otthongondozás
Tel: 0771 77 50 03,
magdi.crucearosiecv@gmail.com

Óvd magad és másokat

magad8765520654721089536 o

 

Hogyan terjed

HU terjedes 1741021820145893376 o

Beindult az otthoni betegápolás„Nagy örömünkre szolgál, hogy a mai naptól Kézdivásárhelyen is beindult az otthoni betegápolás” – jelentette be Papp Adolf, a Megyei Vöröskereszt igazgatója tegnapi sajtótájékoztatón.

Az igazgató elmondta, hogy Sepsiszentgyörgyön huszonnyolc éve működik a szolgáltatás. A betegek, egyedül élők vagy rászoruló idősek személyre szabott szolgáltatásban részesülnek: ahányszor a gondozottnak szüksége van erre, házhoz mennek (akár naponta többször is). A szolgáltatásban benne van a bevásárlás, ételkészítés, etetés, pelenkázás, takarítás stb. Először a szolgáltatást koordináló személy megbeszéli az illetővel vagy annak hozzátartozójával, hogy milyen segítségre van szükség, és ez alapján kidolgozza a gondozási tervet. A szolgáltatás jelenleg önerőből valósul meg, fenntartását sem helyi önkormányzati, sem pedig másféle támogatás nem segíti.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg kilenc ápoló végzi ezt a szolgáltatást, mintegy húsz személyt tudnak naponta ellátni. Olyan is akad, akit már tizenöt éve ápolnak. Kézdivásárhelyen egyelőre két ápoló foglalkozik a rászorulókkal, de ha a szükség úgy diktálja, bővítenek majd. Akinek otthoni beteggondozásra van szüksége, a Vöröskeresztnél jelentkezhet, a szervezet munkatársai házhoz mennek és felmérik az illető szükségletét.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt decembertől márciusig hatszáz családot segít alapélelmiszer-csomaggal. Kézdivásárhelyen száz élelmiszercsomagot készítettek elő, amelyeket rászoruló családok, daganatos betegek kapnak majd meg. Jövő héten már elkezdődik a csomagok átadása. Kézdivásárhelyen a Vöröskereszt Civilek Házában  levő székházában (a bíróság melletti épületben) minden hétfőn és csütörtökön 9–11 óráig vérnyomást, koleszterin- és vércukorszintet is mérnek.

Háromszék napilap, 2019. december 13., péntek, Közélet, Szerző: Iochom István

Támogatóink

 

djstcovasna
EEA Grants 300x198
fondong logo 600x351
BGAlogo

 

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio