facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK        3,5% Űrlap      SZPONZOR SZERZŐDÉS

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM

Kovászna Megyei Vöröskereszt

Újon indult mentőszolgálatunk igénybe vehető!

Titkárság

b_399_399_16777215_0_0_images_majusnyolc_1.png

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Május 8. - A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Világnapja

#Minden, amit teszünk, a szívünkből fakad

Bukarest, 2023. május 8. - Ma, május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapját. Ma ünnepeljük Henry Dunant örökségét - akinek víziója a Vöröskereszt és Vörös Félhold Világmozgalom létrehozásához vezetett - és az önkéntesekről akik őt követék. Az egész világon csodálják az ő rendíthetetlen és példamutató elkötelezettségüket, hogy bárhol és bárkinek segítsenek, aki rászorul, és hogy mindig tiszteletben tartják az Alapelveket, legyen szó természeti katasztrófákról, éghajlati válságokról, konfliktusokról, egészségügyi vészhelyzetekről vagy migrációról.

A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom több mint 160 éves globális humanitárius tevékenységét ünnepli.. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságából, a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségéből és 192 nemzeti társaságból áll. Az önkéntesek azok akik legelsőként reagálnak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a leginkább érintettek megsegítésén. A katasztrófák és konfliktusok által sújtott helyeken vannak, elsősegélyt nyújtanak, ellátást nyújtanak, alapvető humanitárius ellátmányokat osztanak szét, olyan emberek, akik jellemzően másokat helyeznek előtérbe, mert minden cselekedetük "szívből jön".

Romániában a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold mozgalom részét képező Román Vöröskeresztnek nagy hagyománya van a legkiszolgáltatottabbak megsegítésében. A több mint 5000 önkéntes országszerte az egészségügy, a katasztrófakockázat csökkentése, a társadalmi befogadás és egyéb programok révén évente több ezer embert ér el, és lehetővé teszi, hogy a változás a közösségeken belülről, a helyi igényeknek, törekvéseknek és összefüggéseknek megfelelően történjen.

"Ezen a különleges napon köszönetet mondok a Vöröskereszt és a Vörös Félhold önkénteseinek és munkatársainak világszerte, akik nap, mint nap országaikban, régióikban és közösségeikben segítséget, reményt és bizalmat nyújtanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek. Erőnk az egységünkben rejlik, abban az eltökéltségünkben, hogy továbbvisszük a semleges, pártatlan és független humanitárius tevékenység eszméit. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy most és a jövőben is releváns és időszerű humanitárius projekteket valósítsunk meg a kiszolgáltatott közösségekben, hogy életeket változtassunk meg." - mondta Ioan Silviu Lefter, a Román Vöröskereszt főigazgatója.

Az emberiség előtt álló kihívások - a természeti katasztrófák és egészségügyi vészhelyzetek növekvő száma, a nemzetközi humanitárius jog tiszteletben tartásának hiánya és a humanitárius szereplők nehézségei ellenére, amelyekkel bizonyos körülmények között a rászorulók elérésében szembesülnek - a Vöröskereszt és a Vörös Félhold mozgalom továbbra is elkötelezett a legkiszolgáltatottabbak megsegítése mellett. A Vöröskereszt és a Vörös Félhold minden tevékenységét olyan humanitárius értékek vezérlik, mint a semlegesség, az emberi méltóság védelme és a sokféleség tiszteletben tartása, amelyek a Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom hét alapelvében testesülnek meg. A gyorsan változó világban ezek az alapelvek minden eddiginél fontosabbak, és a felmerülő emberi szükségletek kielégítésére irányuló tevékenységeinket vezérlik.

A jövőre nézve, ahogy a humanitárius szükségletek alakulnak, a Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom továbbra is elkötelezett az emberiség iránt, és mindig innovatív és hatásos megközelítéseket keres a kiszolgáltatott emberek megsegítésére.

Mert minden, amit teszünk, #SzívbőlJön #FromTheHeart.

Kapcsolattartó személy: PAPP Adolf József