facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK                                   SZPONZOR SZERZŐDÉS  

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM 

Kovászna Megyei Vöröskereszt

 Újon indult mentőszolgálatunk igénybevehető! 

Titkárság

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org /

Mentőszolgálat 

Tel: 0772 04 59 88
 ambulanta@crucearosie-cv.org /

Otthongondozás

Tel: 0771 77 50 03
  ingrijire@crucearosie-cv.org /

Tanfolyamok / Képzések

Tel: 0771 78 29 60
   cursuri@crucearosie-cv.org /

Könyvelőség / Humán Erőforrás

Tel: 0728 84 54 61
contabil@crucearosie-cv.org

A szolgáltatást vonalas telefonon a 0267 313 802, mobil telefonon 0771 775 003, 0734 449 915, vagy drótpostán lehet igényelni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt 1992-ben ország első között elindította a házi otthongondozás szolgáltatást. Svájci szakemberekkel egy kisebb kutatást és igényfelmérést követve Sepsiszentgyörgyön beindult a házi otthongondozói képzés és szolgáltatás.

Az otthongondozás napi időtartama rendszerint maximum 5 óra egy gondozott számára egy nap, ami magába foglalja a reggeli, déli és esti gondozást, napi háromszori ellátást szombat, vasárnap és ünnepnapokon is. Tehát heti maximum 35 óra gondozást, havi átlag maximum 150 óra gondozást biztosítunk egy otthon gondozott számára. Különleges esetekben napi 8 órára is nőhet a gondozás időtartama.

Az otthongondozást kérésre, egy alapos szükségletfelméréssel kezdjük a gondozott lakhelyén, ahol a koordinátor felméri milyen szolgáltatásra van szükség, ami után elkészül a heti szolgáltatási terv, órarend, majd megkötődik a szerződés és beindul a szolgáltatás.

Az otthongondozói szolgáltatás egyéni igény szerint magába foglalja a következőket:

  • Alapellátás: testi higiénia, intim higiénia (fürdetés, mosdatás, hajmosás, körömvágás, testápolás), ágytálazás, pelenkázás, öltöztetés, vetkőztetés, étkeztetés, sétáltatás, tornáztatás.
  • Egészségügyi ellátás: egyszerű kötözések, felfekvések megelőzése,
  • Mérések:hőmérséklet, vérnyomás, vércukor, koleszteról, triglicerid,
  • Gyógyszeradagolás és felügyelet: az orvosok által felírt gyógyszerek beadása,
  • Segítségnyújtás a háztartásban: takarítás, mosás, vasalás, bevásárlás, főzés, számlák kifizetése, kisebb javítások (ajtózár, ablak, izzócsere, vízcsapok javítása, stb…)
  • Szállítás egészségügyi vizsgálatokra, családorvoshoz

A gondozók az ellátottakhoz a Multitrans RT és a helyi önkormányzat által biztosított közszállítási eszközökkel közlekednek bérmentesen ez sokkal olcsóbb, mint ha a szervezet autójárműveket használna.

Az elmúlt 28 évben a leghosszabb gondozói szolgáltatást egy idős egyedülálló hölgy vette igénybe, akit 15 éven át gondoztunk.

Jelen pillanatban 7 ápoló és egy koordinátor biztosítja Sepsiszentgyörgyön az otthongondozást. Az igény az jóval több, mint amit fel tudnának vállalni viszont mivel, hogy teljesen önellátó a Kovászna Megyei Vöröskereszt nincsen erre elégséges anyagi fedezete.

A szolgáltatást semmilyen állami intézmény nem támogatja jelenleg anyagilag.

A szervezet önerőből valamint a gondozottak hozzájárulásából tartja fenn a szolgáltatást.

Támogatóink

 bertis logo 640     path3013

 

 
 
 
 

                                                     salento           arix 03     77 logo

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio