facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK                                   SZPONZOR SZERZŐDÉS  

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM 

Kovászna Megyei Vöröskereszt

 Újon indult mentőszolgálatunk igénybevehető! 

Titkárság

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org /

Mentőszolgálat 

Tel: 0772 04 59 88
 ambulanta@crucearosie-cv.org /

Otthongondozás

Tel: 0771 77 50 03
  ingrijire@crucearosie-cv.org /

Tanfolyamok / Képzések

Tel: 0771 78 29 60
   cursuri@crucearosie-cv.org /

Könyvelőség / Humán Erőforrás

Tel: 0728 84 54 61
contabil@crucearosie-cv.org

 

Bővebben ...

Minden évben május 8-án, Vöröskereszt mozgalmat megalapító Henry Dunant születésnapján, a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom büszkén köszönti önkéntesek millióinak és számtalan más személynek az elkötelezettségét, együttérzését, bátorságát, amellyel segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek.

Az elmúlt ídőszakban számos olyan válság jellemezte, amelyek senkit sem kíméltek, és a legkiszolgáltatottabbakat sújtották a legjobban – a COVID-19 világjárványtól kezdve az éghajlati válságon át a humanitárius vészhelyzetekig és az eszkalálódó háborús konfliktusokig.

Ebben a bonyolult időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy ismét egyensúlyba kerüljünk, és visszatérjünk alapvető humanitárius elvünk, az „emberiesség” gyökeréhez és jelentéséhez, ezért az idei Világnap kulcsüzenete az, hogy „higgy a kedvesség erejében!”.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnap alkalmából, oly sok nehézség, veszteség és bizonytalanság közepette visszatérünk az emberiesség alapelvéhez, és arra bátorítjuk az embereket világszerte, hogy higgyenek a kedvesség erejében és #LégyEmberséges.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt vezetősége, munkatársai és önkéntesei köszönik mindazoknak, akik az elmúlt években Emberségesen odaálltak, segítettek, támogattak, bíztattak abban, hogy higgyünk a kedvesség erejében, higgyünk abban, hogy nem olyan nagy erőfeszítés Emberségesnek lenni és azt megtartani. Háromszéken a Vöröskereszt az Emberségről már 142 éve példát mutat nemzedékről nemzedékre! #Tarts velünk, #Támogass, #LégyEmberséges .

Bővebben ...Ajándékozzunk Karácsonyt!

… hogy legyen mindnyájunknak örömteli, ízletes az Ünnep.

 

Idén is folytatódik a Karácsonyi programunk, a Salento Pizzázó tulajdonosainak nagylelkű felajánlásával, újra ellátogatunk rászoruló családokhoz és igyekszünk meleget, meghittséget és ünnepi hangulatot varázsolni a szűkös, szerény otthonaikba.

Bővebben ...

A ”Dreptul la toalete” program a járvány ideje alatt is folytatódik! A Domestos és a Román Vöröskereszt „Domestos támogatja az iskolák higiéniáját” kampányban tobábbi lépéseket tett, és folytatja az iskolák kiválasztását. További 23 megyéből újabb 25 iskola részesül a Domestos termékcsomagokban. Nyertes pályázatot tudhat magáénak a Szentkatolnai "BÁLINT GÁBOR" Általános iskola is, Kovaszna megyéből. A 25 kiválasztott iskola teljes listája megtalálható a www.domestos.ro és a www.crucearosie.ro weboldalon.

 

A hivatalos sajtótájékoztató:

https://www.crucearosie-cv.org/index.php/servicii/59-domestos-sustine-igiena-in-scoli

 

 Bővebben ...

ÚJRA INDULNAK A MÉRÉSEK A VÖRÖSKERESZT SEPSISZENTGYÖRGYI SZÉKHELYÉN!

ÚJDONSÁG, hogy a vércukorszint, koleszterol és triglicerid mellett, most EKG mérés is van. 

Bővebben ...

Sajtótájékoztató


Időpont: 2020, május, 07, 12.00 óra. Helyszín: Szépmező, Ipari Park, Videokonferencia – ZOOM app

A közösség erejét a nehéz időbeni összefogás mértéke képes csak megmutatni.
A mi közösségünk jól vizsgázott!

Bővebben ...

A TELEFONOS SEGÉLYSZOLGÁLAT A SÜRGŐSSÉGI ÁLLAPOT ELSŐ HÓNAPJÁBAN - 0768 848 218

Az esetek nagy részében kérdésekre válaszoltunk, felvilágosítottunk, informáltunk, illetve a közvetlen beavatkozást igénylő helyzetekben személyre szabottan reagáltunk, így:

  • segítettünk hivatalos ügyek lebonyolításában,
  • ivóvizet és egyéb szükséges árucikket szállítottunk ki,
  • rovarirtáshoz szükséges  vegyszert, fertőtlenítőszert szereztünk be,
  • akumulátor cserével beüzemeltük egy idős személy autóját,
  • csomagot közvetítettünk családtagok között, mert a kijárást akadályozza valami objektív kürölmény,
  • rendszeresen, heti több alkalommal, meleg ebédet szállítunk át idős gondozotthoz vagy családtaghoz, ahol a gondozó is 65 év feletti,
  • átmenetileg helyetesítettük a segíteni képtelen gondozót.

Bővebben ...

SMS kampányt indít a Vöröskereszt Kovászna megyében

Sepsiszentgyörgy, 2020.április.15. : A Vöröskereszt – Kovászna megyei szervezete indítja az "Óvjuk őket, akik védelmeznek" című gyűjtőkampányt, ennek keretében bárki adományozhat 2 eurót, elküldve a COVASNA szót SMS-ben a 8837-es számra (az ország összes mobil hálózatában érvényes szám).

Adományokat ugyanakkor közvetlenül a szervezet, Román Kereskedelmi Bank sepsiszentgyörgyi fiókjában nyitott, számlájára is lehet küldeni: RO14RNCB0124038020540001 (Lei), CIF 4860296, S.C.R.R. Filiala jud. Covasna.

A Vöröskereszt már 135 éve helyi képviselettel működik Kovászna megyében, és a lakosság támasza volt a legnehezebb időkben humanitárius programjai révén. A koronavírus-járvány mindenkit próbára tesz, így mi is minden eszközzel megpróbálunk segítséget nyújtani a járvány által érintett összes társadalmi csoport számára.

Elindítjuk a gyűjtőkampányt azzal a felhívással, hogy küldj egy SOS SMS-t, magadért, családodért, embertársaidért.

Bővebben ...0768 848 218 - Telefonos segélyszolgálat időseknek

Hétfőtől szombatig hívható, 9 – 18 óra között / csak időseknek!

A telefonos segélyszolgáltatással támogatást igyekszünk nyújtani időseknek, fogyatékkal élőknek ügyeik intézésben, minden olyan nehézség kezelésében, aminek megoldása az otthonuk elhagyását jelentené, ugyanakkor nem a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésével kapcsolatosak.

A szolgáltatást vonalas telefonon a 0267 313 802, mobil telefonon 0771 775 003, 0734 449 915, vagy drótpostán lehet igényelni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt 1992-ben ország első között elindította a házi otthongondozás szolgáltatást.

Az otthongondozás napi időtartama rendszerint maximum 5 óra egy gondozott számára egy nap, ami magába foglalja a reggeli, déli és esti gondozást, napi háromszori ellátást szombat, vasárnap és ünnepnapokon is. Tehát heti maximum 35 óra gondozást, havi átlag maximum 150 óra gondozást biztosítunk egy otthon gondozott számára. Különleges esetekben napi 8 órára is nőhet a gondozás időtartama.

Az otthongondozást kérésre, egy alapos szükségletfelméréssel kezdjük a gondozott lakhelyén, ahol a koordinátor felméri milyen szolgáltatásra van szükség, ami után elkészül a heti szolgáltatási terv, órarend, majd megkötődik a szerződés és beindul a szolgáltatás.

Az otthongondozói szolgáltatás egyéni igény szerint magába foglalja a következőket:

Alapellátás: testi higiénia, intim higiénia (fürdetés, mosdatás, hajmosás, körömvágás, testápolás), ágytálazás, pelenkázás, öltöztetés, vetkőztetés, étkeztetés, sétáltatás, tornáztatás.

Egészségügyi ellátás: egyszerű kötözések, felfekvések megelőzése,

Mérések:hőmérséklet, vérnyomás, vércukor, koleszteról, triglicerid,

Gyógyszeradagolás és felügyelet: az orvosok által felírt gyógyszerek beadása,

Segítségnyújtás a háztartásban: takarítás, mosás, vasalás, bevásárlás, főzés, számlák kifizetése, kisebb javítások (ajtózár, ablak, izzócsere, vízcsapok javítása, stb…)

 

Az elmúlt 28 évben a megyében leghosszabb gondozói szolgáltatást egy idős egyedülálló hölgy vette igénybe, akit 15 éven át gondoztunk.

Jelen pillanatban 2 ápoló és egy koordinátor biztosítja Kézdivásárhelyen az otthongondozást. Az igény az jóval több, mint amit fel tudnának vállalni viszont mivel, hogy teljesen önellátó a Kovászna Megyei Vöröskereszt nincsen erre elégséges anyagi fedezete.

A szolgáltatást semmilyen állami intézmény nem támogatja jelenleg anyagilag.

A szervezet önerőből valamint a gondozottak hozzájárulásából tartja fenn a szolgáltatást.

Támogatóink

 bertis logo 640     path3013

 

 
 
 
 

                                                     salento           arix 03     77 logo

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio