facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK                                   SZPONZOR SZERZŐDÉS  

 A Kovászna Megyei Vöröskereszt csatlakozott az ukrán

menekültek országos segítőhálózatához!

Elérhetőségeink:

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org
Könyvelőség / Humán Erőforrás
Tel: 0728 84 54 61,
contabil@crucearosie-cv.org
Otthongondozás
Tel: 0771 77 50 03,
ingrijire@crucearosie-cv.org

 

Bővebben ...

Minden évben május 8-án, Vöröskereszt mozgalmat megalapító Henry Dunant születésnapján, a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom büszkén köszönti önkéntesek millióinak és számtalan más személynek az elkötelezettségét, együttérzését, bátorságát, amellyel segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek.

Az elmúlt ídőszakban számos olyan válság jellemezte, amelyek senkit sem kíméltek, és a legkiszolgáltatottabbakat sújtották a legjobban – a COVID-19 világjárványtól kezdve az éghajlati válságon át a humanitárius vészhelyzetekig és az eszkalálódó háborús konfliktusokig.

Ebben a bonyolult időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy ismét egyensúlyba kerüljünk, és visszatérjünk alapvető humanitárius elvünk, az „emberiesség” gyökeréhez és jelentéséhez, ezért az idei Világnap kulcsüzenete az, hogy „higgy a kedvesség erejében!”.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnap alkalmából, oly sok nehézség, veszteség és bizonytalanság közepette visszatérünk az emberiesség alapelvéhez, és arra bátorítjuk az embereket világszerte, hogy higgyenek a kedvesség erejében és #LégyEmberséges.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt vezetősége, munkatársai és önkéntesei köszönik mindazoknak, akik az elmúlt években Emberségesen odaálltak, segítettek, támogattak, bíztattak abban, hogy higgyünk a kedvesség erejében, higgyünk abban, hogy nem olyan nagy erőfeszítés Emberségesnek lenni és azt megtartani. Háromszéken a Vöröskereszt az Emberségről már 142 éve példát mutat nemzedékről nemzedékre! #Tarts velünk, #Támogass, #LégyEmberséges .

 

Bővebben ...                                                                                                               Bővebben ...

A Kovászna Megyei Vöröskereszt helyi adományokból és a Bethlen Gábor Alap segítségével idén is megszervezte hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását. A táborra a csernátoni Hanna Panzióban került sor 2021.július 12-16. időszakban.

A résztvevő gyerekek Kovászna megye településeiből érkeztek, első tábozoró gyerekek soraiból. A programok célja a mintanyújtás, több területen is, az alap higiéniai ismeretek elsajátításától kezdődően a kreatív alkotásig, játékos tevékenységek keretében. A programok tekintettel voltak a gyerekek korcsoport szerinti sajátosságaira, illetve azokra a hiányosságokra amelyeket a helyszínen tapasztaltunk. Fontos volt számunkra, hogy az alap higiéniai szabályok elsajátítása mellett erősítsük a gyerekekben az önmagukban vetett hitet és hovatartozási érzést, ugyanakkor egy hét önfeledt szórakozásban legyen részük, tehermentesítődve a megszokott otthoni körülményektől.
Vöröskereszt számára továbbá fontos szempont az önkéntes állomány képzése, szakmai gyakorlatuk fejlesztése bevetések alkalmával, a táborozás is ilyen lehetőség, ahol a fiatal önkéntesek programszervezés és lebonyolítás terén gyakorolhatnak felnőtt kísérők mellett.

TÁMOGATÓINK:

Bővebben ...

Bővebben ...

 

Bővebben ...

A Kovászna Megyei Vöröskereszt téli programja

ON LINE ADOMÁNNYAL SZERETNÉM TÁMOGATNI

Szponzor Szerződés letöltése ITT

 A program célja:

A téli program célja: havi 500 nehéz helyzetbe került család támogatása a hideg időszakban, elsősorban alapélelmiszerekkel, illetve a kiemelten kiszolgáltatott családok esetében tűzifával, meleg ruhával, takaróval. A téli program a Vöröskereszt egyik alapvetően szükséges, hagyományos programja. Az elmúlt 29 évben a megye egész területén támogattunk nagycsaládosokat, kisnyugdíjasokat, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő személyeket.

 https://www.facebook.com/KovasznaMegyeiVoroskereszt/videos/2777040079213626

Bővebben ...Ajándékozzunk Karácsonyt!

… hogy legyen mindnyájunknak örömteli, ízletes az Ünnep.

 

Idén is folytatódik a Karácsonyi programunk, a Salento Pizzázó tulajdonosainak nagylelkű felajánlásával, újra ellátogatunk rászoruló családokhoz és igyekszünk meleget, meghittséget és ünnepi hangulatot varázsolni a szűkös, szerény otthonaikba.

Bővebben ...

A ”Dreptul la toalete” program a járvány ideje alatt is folytatódik! A Domestos és a Román Vöröskereszt „Domestos támogatja az iskolák higiéniáját” kampányban tobábbi lépéseket tett, és folytatja az iskolák kiválasztását. További 23 megyéből újabb 25 iskola részesül a Domestos termékcsomagokban. Nyertes pályázatot tudhat magáénak a Szentkatolnai "BÁLINT GÁBOR" Általános iskola is, Kovaszna megyéből. A 25 kiválasztott iskola teljes listája megtalálható a www.domestos.ro és a www.crucearosie.ro weboldalon.

 

A hivatalos sajtótájékoztató:

https://www.crucearosie-cv.org/index.php/servicii/59-domestos-sustine-igiena-in-scoli

 

 Bővebben ...

ÚJRA INDULNAK A MÉRÉSEK A VÖRÖSKERESZT SEPSISZENTGYÖRGYI SZÉKHELYÉN!

ÚJDONSÁG, hogy a vércukorszint, koleszterol és triglicerid mellett, most EKG mérés is van. 

Bővebben ...

Sajtótájékoztató


Időpont: 2020, május, 07, 12.00 óra. Helyszín: Szépmező, Ipari Park, Videokonferencia – ZOOM app

A közösség erejét a nehéz időbeni összefogás mértéke képes csak megmutatni.
A mi közösségünk jól vizsgázott!

Bővebben ...

A TELEFONOS SEGÉLYSZOLGÁLAT A SÜRGŐSSÉGI ÁLLAPOT ELSŐ HÓNAPJÁBAN - 0768 848 218

Az esetek nagy részében kérdésekre válaszoltunk, felvilágosítottunk, informáltunk, illetve a közvetlen beavatkozást igénylő helyzetekben személyre szabottan reagáltunk, így:

  • segítettünk hivatalos ügyek lebonyolításában,
  • ivóvizet és egyéb szükséges árucikket szállítottunk ki,
  • rovarirtáshoz szükséges  vegyszert, fertőtlenítőszert szereztünk be,
  • akumulátor cserével beüzemeltük egy idős személy autóját,
  • csomagot közvetítettünk családtagok között, mert a kijárást akadályozza valami objektív kürölmény,
  • rendszeresen, heti több alkalommal, meleg ebédet szállítunk át idős gondozotthoz vagy családtaghoz, ahol a gondozó is 65 év feletti,
  • átmenetileg helyetesítettük a segíteni képtelen gondozót.

Bővebben ...

SMS kampányt indít a Vöröskereszt Kovászna megyében

Sepsiszentgyörgy, 2020.április.15. : A Vöröskereszt – Kovászna megyei szervezete indítja az "Óvjuk őket, akik védelmeznek" című gyűjtőkampányt, ennek keretében bárki adományozhat 2 eurót, elküldve a COVASNA szót SMS-ben a 8837-es számra (az ország összes mobil hálózatában érvényes szám).

Adományokat ugyanakkor közvetlenül a szervezet, Román Kereskedelmi Bank sepsiszentgyörgyi fiókjában nyitott, számlájára is lehet küldeni: RO14RNCB0124038020540001 (Lei), CIF 4860296, S.C.R.R. Filiala jud. Covasna.

A Vöröskereszt már 135 éve helyi képviselettel működik Kovászna megyében, és a lakosság támasza volt a legnehezebb időkben humanitárius programjai révén. A koronavírus-járvány mindenkit próbára tesz, így mi is minden eszközzel megpróbálunk segítséget nyújtani a járvány által érintett összes társadalmi csoport számára.

Elindítjuk a gyűjtőkampányt azzal a felhívással, hogy küldj egy SOS SMS-t, magadért, családodért, embertársaidért.

Támogatóink

 bertis logo 640     path3013

 

 
 
 
 

                                                     salento           arix 03     77 logo

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio